Öğrenme ve Beynimiz

YazarYazar05/04/20220 Yorumlar

  Öğrenme ve Beynimiz

  Yaşımız kaç olursa olsun öğrenme beynimiz tarafından aralıksız sürdürülen bir süreçtir. Bu yüzden fiziksel özellikleriniz yeterli ise yaştan bağımsız olarak araç kullanmayı öğrenebilirsiniz.

  Öğrenmek için ilk adım en zorudur.Beynin içinde nöronlar arasında kısa yolların oluşması zaman alır. Ama bir kere oluştuğu zaman herşey kolaylaşır. Bir uçurumun iki yakasını bir köprüyle birleştirdiğimizi düşünün. İlk atılan halat en zorudur.Daha sonra halat sayısı arttıralarak uçurumun üstünde yürüyerek geçebileceğimiz bir köprü oluştururuz. Böylelikle karşıya yürüyerek kolayca geçeriz.

  Beynimizde de durum aynıdır. Beynin içinde köprüler oluştuğu zaman yapılan hareketler otomatikleşir. Araç kullanmak ve çeşitli aletlerin kullanmayı çok daha hızlı ve hatasız olarak yaparız.

  Bütün bunları yaparken beynimizin bir süreye ihtiyacı vardır. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilir bu süre. Direksiyon derslerini de işte beynimzin ihtiyacı olan bu süreyi saptayarak yapıyoruz. Yeterli süre ve yeterli tekrarı olmayan derslerin sürücü adayları üzerinde iyi bir etkisi olmaz. Öğrenme için belirli bir süreyi tamamlamamız lazım.

  Öğrenmeyi güçleştiren bir faktörde beslenmemizdir. Demir seviyeleri düşük olan insanlar öğrenmede sorun yaşarlar. Demir,  beynimize gerekli olan oksijeni ,beynimize taşır. Demir eksikliği olduğunda beynmiz oksijenlenemediği için tam performansla çalışamaz. Bu durum öğrenme güçlüğü olarak ortaya çıkar.Çocuklarda da yetişkinlerde de görülür.

https://www.filizsurucukursu.com/